Tomatenclafoutis

Dit is een makkelijk recept als er eens iets minder tijd is om uitgebreid te koken en toch wil je iets lekkers op tafel zetten. Voor erbij maak ik aardappeltjes uit de oven met rozemarijn. Lekker met frisse sla.

Ingrediënten Tomaten clafoutis

  • 225 ml melk
  • 4 eieren
  • 50 g bloem
  • 3 el crème fraîche
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g kleine smaak tomaatjes
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 bakje tuinkers

Zorg ervoor dat de oven wordt voorverwarmd op 200 °C. Pak een ruime kom en meng de eieren goed met de melk en voeg, beetje bij beetje de bloem erdoor. Dat gaat het makkelijkst als je een garde gebruikt. Voeg de crème fraîche toe en breng het beslag op smaak met zout en peper. Zorg ervoor dat een ovenschaal goed is ingevet. Verdeel in de schaal de tomaatjes samen met de kaas en de tuinkers. Schenk het beslag er voorzichtig overheen en bak de clafoutis in 20 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Ingrediënten aardappeltjes uit de oven

  • Ongeveer 1 kg rozeval aardappels (kan met iedere stevige aardappel)
  • Peper
  • Zout
  • 2 takjes rozemarijn
  • Olijfolie

rozeval aardappel

Was en borstel de aardappels goed schoon, niet schillen, en snijd ze in grove stukken. Ik kook ze altijd even 5 minuten voor. Doe de voorgekookte aardappeltjes in een ingevette ovenschaal en bestrooi naar smaak met zout en peper. Rits de naaldjes van de rozemarijn takjes en hak deze iets fijner. Verdeel dit gelijkmatig over de aardappels en giet er een beetje olijfolie over. Schuif de ovenschaal samen met de clafoutis in de oven. De aardappeltjes zijn klaar als ze iets beginnen te kleuren.

Als alles is goed gegaan zijn beide gelijktijdig klaar. Als je in de tussentijd een lekkere frisse sla klaar zet. Heb je deze heerlijke maaltijd in ongeveer een half uurtje op tafel staan.

Eet smakelijk!

info@elmade.nl

 


Elma Helsloot

Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!