Dit is een makkelijk recept als er eens iets minder tijd is om uitgebreid te koken en toch wil je iets lekkers op tafel zetten. Voor erbij maak ik aardappeltjes uit de oven met rozemarijn. Lekker met frisse sla.
Ingrediënten Tomaten clafoutis
- 225 ml melk
- 4 eieren
- 50 g bloem
- 3 el crème fraîche
- zout
- versgemalen peper
- 400 g kleine smaak tomaatjes
- 50 g geraspte kaas
- 1 bakje tuinkers
Zorg ervoor dat de oven wordt voorverwarmd op 200 °C. Pak een ruime kom en meng de eieren goed met de melk en voeg, beetje bij beetje de bloem erdoor. Dat gaat het makkelijkst als je een garde gebruikt. Voeg de crème fraîche toe en breng het beslag op smaak met zout en peper. Zorg ervoor dat een ovenschaal goed is ingevet. Verdeel in de schaal de tomaatjes samen met de kaas en de tuinkers. Schenk het beslag er voorzichtig overheen en bak de clafoutis in 20 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Ingrediënten aardappeltjes uit de oven
- Ongeveer 1 kg rozeval aardappels (kan met iedere stevige aardappel)
- Peper
- Zout
- 2 takjes rozemarijn
- Olijfolie
Was en borstel de aardappels goed schoon, niet schillen, en snijd ze in grove stukken. Ik kook ze altijd even 5 minuten voor. Doe de voorgekookte aardappeltjes in een ingevette ovenschaal en bestrooi naar smaak met zout en peper. Rits de naaldjes van de rozemarijn takjes en hak deze iets fijner. Verdeel dit gelijkmatig over de aardappels en giet er een beetje olijfolie over. Schuif de ovenschaal samen met de clafoutis in de oven. De aardappeltjes zijn klaar als ze iets beginnen te kleuren.
Als alles is goed gegaan zijn beide gelijktijdig klaar. Als je in de tussentijd een lekkere frisse sla klaar zet. Heb je deze heerlijke maaltijd in ongeveer een half uurtje op tafel staan.
Eet smakelijk!