Dit is een eenvoudig recept van een Tapenade, met bleekselderij en zongedroogde tomaten en het is niet al te lastig om te maken, klaar binnen 15 minuten. Heerlijk met een stukje brood of simpel op een toastje.
Ingrediënten:
• 1 sjalotje
• 2 teentjes knoflook
• 3 stengels bleekselderij
• 1 bosuitje
• 3 zongedroogde tomaten
• 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
• 1-2 eetlepels olijf olie
Bereiden:
Het sjalotje ongeveer 2 minuten zachtjes smoren, de knoflook toevoegen en 1 min even meebakken. De stengels bleekselderij, het bosuitje en de zongedroogde tomaatjes even grof snijden en samen met de gesmoorde knoflook – sjalot mengsel in de blender / keukenmachine / staafmixer tot een smeuïge massa mengen. Maak het niet al te fijn, het moet geen babyvoeding te worden. Vergeet de Italiaanse kruiden niet toe te voegen en afhankelijk van je smaak en voorkeur 1 tot 2 eetlepels olijfolie erdoor mengen.
Het resultaat is ongeveer 1 bakje met Tapenade.
info@elmade.nl