Uiensoep


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is echt een lekker recept voor goede uiensoep, op zich eenvoudig te maken. Het meeste werk is het snijden van de uien. Jaren geleden kreeg ik dit recept van een oud collega, sindsdien staat dit een paar keer per jaar op het menu.

Ingrediënten:

  • 6 grote uien, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 2 eetlepels fijne Franse mosterd
  • 1 theelepel marmite
  • 7 liter kippenbouillon
  • laurierblaadje
  • eventueel peper en zout
  • 150 gram pecorino
  • eventueel een stokbrood

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doe een beetje boter in een grote pan met en dikke bodem, ik gebruik altijd mijn braadpan. Laat de ui samen met de knoflook heel, echt heel, langzaam zacht en bruin worden. Dat duurt meer dan twee uur. Hierdoor krijg je echt een erg smaakvolle uiensoep.

Voeg dan de laurier, mosterd, marmite en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat dan de soep nog even goed inkoken naar de gewenste dikte. Indien nodig kan je nog wat zout en peper toevoegen. Dat vind ik meestal niet nodig, maar proef even.

Wij eten deze soep als maaltijd soep en aan tafel voeg ik, in het bord, als laatste geraspte pecorino toe. Je kan natuurlijk ook een stokbrood in dunne plakjes snijden, deze bestrooien met de pecorino en dit even onder de hete gril zetten totdat de kaas iets bruin kleurt.

Eet Smakelijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA