IMG_2493

Enige tijd geleden had ik een giechelende moeder aan de lijn, haar zoon werd 18 jaar en zij vond het een leuk idee om hem te verrassen met een decolleté taart. Die had ik nog niet eerder gemaakt, maar is natuurlijk wel een themataart bij uitstek. De decolleté taart heb ik “netjes” gehouden. Ik had wat botercrème gemaakt en daar iets gesmolten pure chocolade doorheen gedaan. Op deze manier leek het een huidskleur, dit kan in diverse tinten. Er was gemeld; marsepein was niet echt een favoriet, om die reden heb ik voor een deel van de decoratie de botercrème gebruikt. Verder is de taart dubbel gevuld, met (zelfgemaakte) jam, banketbakkersroom en slagroom en daar doorheen kleine stukjes fruit. Vervolgens de taart bekleden met de marsepein en af gewerkt met een vetertje, de naam met leeftijd en een klein kusje. Hij is leuk geworden al zeg ik het zelf.

 info@elmade.nl


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!