Stoofpeertjes


Herfst, de natuur laat zich van zijn kleurigste kant zien.

En ja, bij de groenteboer liggen de Gieser Wildeman peertjes weer volop. Van die mooie kleine peertjes, daar je dan spontaan zin in.  Het recept is bij benadering, echt afwegen doe ik niet, beetje dit, beetje dat en lekker laten pruttelen. Met dit recept is een beetje een houvast. De peertjes kan je alleen schillen, steeltje eraan laten, maar in vieren snijden en klokhuis verwijderen is ook prima. Aan de smaak zal het niet liggen. 

Ingrediënten:

  • 1 kg Gieser Wildeman peertjes
  • 250 ml rode wijn ( of druivensap) 
  • 250 ml water
  • 100 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • takje rozemarijn
  • 1  tlp citroenrasp

Werkwijze:

Schil de peertjes en snijd deze eventueel in parten. Doe in een ruime pan de peertjes samen met de rest van de ingrediënten en breng dit aan de kook. Zet het vervolgens laag en in een uurtje pruttelen zijn ze gaar. Mede door de wijn of druivensap kleuren ze mooi rood. (Zonder de rode kleur zijn ze trouwens net zo lekker.)

Lekker van Genieten!