Sinaasappel Siroop


IMG_1341
Sinaasappel Siroop

De perssinaasappels zijn er op dit moment volop. Daar kan je heerlijke sinaasappel siroop van maken. Ze zijn uitgeperst lekker en een vers glaasje sinaasappelsap gaat er altijd wel in. Maar ik maak dan ook vaak een aantal flesjes siroop, zo heb ik dan een voorraadje voor de aankomende zomer en heb gelijk een aardigheidje om weg te geven. Eigenlijk is het zeer eenvoudig en zo gemaakt. Zomers is het een heerlijke dorstlesser. Zonder kleurstoffen of ander onbekende spullen.

Ingrediënten

  • vanille stokje
  • 600 ml vers uitgeperst sinaasappelsap
  • 100 ml citroensap
  • 500 gram kristalsuiker

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er het merg uit. Was 2 sinaasappels goed en schil ze met een dunschiller. Doe al de ingrediënten in een pan voeg ook de schillen toe en breng het aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken en zeef het mengsel. Eventueel kan je 100 ml sinaasappellikeur toevoegen. Breng alles nog even aan de kook.
Zorg ervoor dat je een aantal gesteriliseerden flessen of potten klaar heb staan. Snijd het vanillestokje in een gelijk aantal stukjes en verdeel deze over de flesjes en vul ze met de hete siroop.

Een beetje sinaasappel siroop kan natuurlijk met water worden aangelengd. maar het is ook heerlijk over bijvoorbeeld ijs, aardbeien of ander fruit.

Geniet ervan.