Van vers fruit kan je heel eenvoudig om een klein taartje te maken. Heel eenvoudig, een klein vormpje, bladerdeeg, frangipane en fruit. Het past prima bij een dessert of zo maar bij koffie of thee. De bodem moet je even prikken met een vork. Bladerdeeg werkt nogal omdat het uit laagjes, boter, bestaat. Daarvan wordt het lekker knapperig in de oven, maar nu wil ik juist niet al te veel werking. Als je met een vork in de bodem prikt maak je deze laagjes een beetje stuk, de rand van de taartjes blijven wel zo knapperig, maar de bodem komt niet teveel omhoog. Zo blijft er voldoende ruimte over voor de vulling. Pruimen kunnen prima in de oven, net als appels of peren. Wil je een fruitsoort gebruiken zoals bijvoorbeeld aardbeien bak dan de vormpjes zonder het fruit.
Ingrediënten
- per vorm 1 plakje bladerdeeg (diepvries)
- 50 gram amandelspijs
- 1/2 ei
- 2 pruimen per vorm
Ja de vulling; daar zijn verschillende mogelijkheden voor, dun laagje banketbakkersroom of wat ik deze keer heb gebruikt, frangipane. (amandelspijs met ei). Roer de spijs met een ei smeuïg en glad. Je kan zelf bladerdeeg maken, maar met een plakje kant en klaar gaat het ook prima. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg, gebruik je duimen om voorzichtig de bodem in de hoeken goed aan te drukken. Snijdt het overtollige bladerdeeg weg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel over elke vorm een flinke eetlepel frangipane en daar bovenop de in stukken gesneden pruimen.
Bak de taartjes in een voorverwarmde oven af in ongeveer 20 minuten op 180ºC.
en klaar is je pruimentaartje, fruittaartje.