
Dit is werkelijk een taartje, maak hem niet te groot. Het is zo ontzettend lekker, dan kan je er in ieder geval niet teveel van nemen. Ik heb pijnboompitten met walnoten gebruikt. Maar amandelen, hazelnoten, cashewnoten pecannoten kunnen net zo goed. Het prettigst is een bakblik met losse bodem, lekker makkelijk met lossen. Bakbonen, ik gebruik gewoon harde bruine bonen, ook keer op keer opnieuw te gebruiken, maar stukken voordeliger.
Ingrediënten voor de bodem:
- 3 plakjes roomboter bladerdeeg
- beetje poedersuiker
Ingrediënten voor de vulling:
- 120 gram pijnboom pitten
- 100 gram grof gehakte walnoten
- 50 ml honing
- 30 gram suiker
- 40 ml slagroom
- 40 ml olijf olie
- 1,5 el mais stroop of agave siroop
- 1,5 tl gehakte rozemarijn naaldjes
- vanille extract
- iets grof zeezout (eventueel)

Werkwijze:
Vet de taartvorm goed in. Oven voorverwarmen 175°
Strooi een beetje poedersuiker op de plakjes bladerdeeg en leg ze op elkaar. Rol de plakjes zo uit uit zodat het groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Laat er de ruim overhangende randjes aan zitten. Te grote stukken kan je er eventueel afhalen. Leg een stuk bakpapier ruim over de beklede taartvorm. Vul deze dan met de bakbonen, verdeel deze goed en druk het een beetje aan. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na het bakken het bakpapier met de bakbonen er gelijk van de voorgebakken bodem. De bodem is nog niet helemaal gaar maar dat gaat goed komen.
(De bodem met het bakpapier en bonen is blind bakken. Het voorkomt dat de bodem tijdens het voorbakken teveel omhoog komt)
Werkwijze:
Verdeel de gehakte walnoten samen met de pijnboompitten over een bakplaat. Rooster ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De noten halverwege even omscheppen. Bewaar de noten even apart in een kom.

Meng ondertussen in een steelpannetje, de honing, de suiker, slagroom, olijfolie en de stroop. Verwarm dit zachtjes, als de suiker is opgelost draai je het vuur hoger en breng het mengsel aan de kook. Beslist niet meer roeren en kook het in ongeveer 5 minuten totdat het geheel echt een stroperig geheel is geworden. Het is niet de bedoeling dat het tot karamel wordt gekookt. (Ook lekker, maar niet voor dit taartje) Het ziet er in het begin een beetje vreemd uit, maar komt goed.
Haal de pan van het vuur. Roer een beetje zout, vanille extract en de helft van de rozemarijn naaldjes er goed door. Voeg de stroperige massa bij de noten en roer dit goed door elkaar. Verdeel vervolgens de noten massa over de voorgebakken bodem en bak deze nog ongeveer 20 minuten in de (nog steeds) voorverwarmde oven van 175°
Strooi als het taartje uit de oven komt nog wat rozemarijn naaldjes erover. Snijdt het taartje in punten en vervolgens……. Mmmmmm lekker van gaan genieten!
Eet smakelijk!