Mango’s zijn goed te gebruiken om chutney van te maken. Van twee mango’s krijg je al gauw vier potjes Mango Chutney voor je voorraad kast. Altijd lekker om in huis te hebben en het smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld kip. Ik houd er erg van om te weten waar producten uit bestaan, wat er in zit. Dus elk jaar verwerk ik twee mango’s tot chutney.
Ingrediënten
- 2 mango’s
- 150 gram suiker
- 200 ml appelazijn
- 1/2 theelepel kardemon
- 1/2 theelepel venkelzaad
- 1 rood pepertje in stukjes gesneden en de pitjes verwijderd
Schil de mango’s en snijdt deze in kleine blokjes. Doe deze samen met de appelazijn en een pan en laat deze zachtjes ongeveer 10 minuten koken. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook de chutney in ongeveer 45 minuten tot een stroperige massa. Verdeel deze in gesteriliseerde potten en sluit deze direct. Naam erop met de datum, op deze manier is de Mango Chutney ongeveer een jaar te bewaren.
Zo eenvoudig is het.