De vraag naar Gember Jam heb ik al meerdere keren gehad, helaas kon hier tot nu toe niet positief op antwoorden. Afgelopen week ben ik toch eens gaan zoeken naar een goed recept. Gember Jam is dus iets anders dan Appel of Peren Jam met en beetje gember.
Ik heb echt de nadruk gelegd op de gember, er zit een klein beetje appel in, dit heb ik gebruikt voor de pectine.
Even een weetje volgens Wikipedia: Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant, de Zingiber Officinale, uit de Gemberfamilie. Het is een van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld.
Gember wordt toegepast in onder andere de volgende producten:
- Stemgember
- Gemberbier
- Ginger ale:
- Gemberjam
- Gekonfijte gember
- Ingelegde gember
- Gembersiroop
Het was wel een beetje een werkje om de gember wortels te schillen en vervolgens te raspen. Ik je kan wel vertellen dat het erg lekker rook in de keuken. Zelf houd ik net zo van gember, wel als specerij trouwens, maar er zijn genoeg liefhebbers en speciaal voor hun nu in mijn assortiment.
Ook zin in Gember Jam? Laat het mij even weten, dan reserveer ik een potje voor je.