Bruidstaart


Ik heb weer een Bruidstaart mogen verzorgen, dit keer voor een 12,5 jarig bruidspaar. Het verzoek qua  smaak was eenvoudig maar goed, een dun laagje confiture, banketbakkersroom en slagroom. Deze taart heb ik drie laags gevuld, elke laag met genoemde vulling. Mede daardoor werd de taart mooi hoog. Het bovenste taartje wilde het bruidspaar mee naar huis nemen, dus de twee andere lagen moest voldoende zijn voor 29 personen. Verder moest de taart niet worden bekleed en versierd worden met de traditionele marsepeinen rozen e.d.

In de kas van de Groene Schuur in Groessen heb ik diverse kruiden en bloemen bij elkaar gesprokkeld en daar de taart mee versierd. Mooie eetbare viooltjes en de heel kleine paarse bloementjes van de rozemarijn. Verder heb ik o.a. postelein, munt en lavendel gebruikt en wat olijftakjes. Het groen heb ik “vastgeplakt” met banketbakkersroom, zodat het er niet zo makkelijk af zou vallen. De kruiden, bloemen heb ik per kant gesorteerd, zo bleef het een rustig geheel.

Ik vond het een uitdaging om deze bruidstaart te mogen verzorgen, nog nooit eerder heb ik een taart zo “kaal” gelaten. Met kaal bedoel ik natuurlijk dat de taart niet bekleed is op de traditionele manier, maar dat maakt deze taart juist zo bijzonder.