Heerlijk zijn ze, zelfgemaakte brownies. Gebruik wel goede chocolade met minimaal 60% cacao, het liefst meer. Een snufje zout en vanille extract toevoegen voor net wat extra’s qua smaak. Natuurlijk moet er zo’n lekkere korst op, terwijl de brownies van binnen een beetje klef moet zijn. Door de goede cacaopoeder, gebruinde boter en de rietsuiker krijgen deze brownies een intense chocolade smaak. Je kan eventueel walnoten en/of chocolade stukjes toe voegen maar dat kan je ook weglaten, met of zonder het is gewoonweg niet te weerstaan.
Ingrediënten
- 170g boter
- 200g basterdsuiker
- 100g rietsuiker
- 3 eieren
- 1 tlp vanille-extract
- 100g cacaopoeder
- 50g gr bloem
- ¼ tlp zout
- 100g gehakte walnoten of chocolade (eventueel)
Verwarm de oven voor op 170ºC
Dit recept is voldoende voor een vorm van 22 x 22 x 5 cm, vet de vorm goed in. Ik had laatst een tip gelezen om tweestroken bakpapier te gebruiken leg deze in de vorm en laat aan beide kanten het papier over de zijkanten hangen. Maar als je een vorm gebruikt met een losse bodem is het lossen niet zo’n probleem.
Als als de ingrediënten zijn afgewogen kan je beginnen.Laat de boter in een steelpan zachtjes smelten tot het goudbruin is gekleurd. Zet opzij om af te koelen. Klop de eieren samen met de suiker dik en romig. Meng vervolgens de vanille samen met de iets gekoelde boter door het ei mengsel.
Zeef de cacao, bloem en zout. Spatel dit door het beslag, niet te lang mengen en roeren, anders gaat de lucht er allemaal weer uit. Als je walnoten en/of chocolade mee wil bakken kan je ze als laatste toevoegen. Schep het beslag in de ingevette vorm en bak de brownies in ongeveer 20-25 minuten. De brownies zijn klaar, als je met een prikkertje in het midden prikt en de prikker komt er niet geheel droog uit. Snijd de brownies in stukjes als het is afgekoeld.
Geniet ervan!