Appel risotto


Al jaren ben ik het bezit van de “Zilveren Lepel” de bijbel van de Italiaanse Keuken. Werkelijk letterlijk een heerlijk recepten boek. Vorige week het boek weer eens tevoorschijn gehaald en al bladerend kom je echt van alles tegen. Zoals deze appelrisotto, onder het mom van je moet alles een keertje proberen, ben ik dit gaan maken. Ik moet eerlijk toegeven het is verrassend lekker. kan het aanraden. Daarom hier het recept van lekkere appel risotto met dank aan de Zilveren Lepel.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • scheutje citroensap
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • ongeveer 750 ml groentebouillon (kan prima van een blokje)
  • eetlepel olijfolie
  • 20 gram boter
  • 175 gram risottorijst
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 eetlepel worcestersaus
  • zout en peper eventueel naar smaak

Zet al de ingrediënten alvast klaar. Breng een in een steelpan water aan de kook . Blancheer de stukjes appel in het kokende water (ongeveer 3 minuten). Giet ze af in een zeef en laat de appels goed uitlekken. Smelt ongeveer de helft van de boter in een koekenpan op hoog vuur, voeg de blokjes appel toe. Bak deze in 5 minuten (roer goed om) en zet even apart.

Breng de groente bouillon aan de kook, en verhit in een andere pan de olijfolie, voeg de rijst toe. Roer dit zodat alle de rijstkorrels glimmen van de olijfolie. Giet de witte wijn erbij en laat het vocht verdampen. Begin dan met het toevoegen van een soeplepel groentebouillon, blijf roeren totdat het vocht is opgenomen. Ga op deze manier door, lepel voor lepel, blijf goed roeren tot de rijst beetgaar is geworden. (ongeveer 18-20 minuten)

Voeg dan de appels, parmezaanse kaas , worcestersaus en de rest van de boter toe. Roer alles goed door elkaar en naar smaak kan je nog wat peper en zout toe.

Ik ben benieuwd of jullie het met mij eens zijn, smaakt het?

Eet Smakelijk!