Zuurkoolquiche met zalm, kaas en lente-ui


Met een quiche kan je eindeloos variëren., er zijn zoveel mogelijkheden. Deze zuurkool quiche is weer eens wat anders dan quiche Lorraine . Een smaakvolle quiche, ideaal, het is zo klaar. Ik gebruik de altijd de naturel zuurkool. Maar dat is ieders smaak natuurlijk.   Dit recept is voor 3 / 4 personen. In ongeveer 15 minuten schuif je de quiche in de oven. Tijd genoeg om bijvoorbeeld de sla klaar te maken en de tafel te dekken. Of even de tijd nemen om een aperitiefje te drinken.

ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg vers, à 270 g ( of rol 5/6 plakjes uit om de vorm mee te bekleden)
  • 500 g zuurkool uitgelekt
  • 300 gr gerookte zalm plakken
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 250 g brie kaas, in stukjes
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • ook nodig: quichevorm van 24 cm Ø ingevet (met losse bodem is het handigst)

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200ºC hetelucht. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg en prik de bodem hier en daar in met een vork. Snij het overhangende deeg eraf. Verdeel de zuurkool, de zalmreepjes en de lente-uiringen gelijkmatig over de deegbodem. Verdeel daar overheen de brie in stukjes.

Klop de eieren samen met de slagroom tot een homogene massa. Breng het op smaak met peper en naar smaak weinig zout (de gerookte zalm is al zout van zichzelf). Schenk deze massa gelijkmatig over de zuurkoolvulling.

Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met bijvoorbeeld verse sla. Het is ook zeer geschikt om het te serveren tijdens een tapas avond. 

Eet smakelijk!