Al een aantal keren heb ik een leuke, maar voornamelijk, lekkere traktatie mogen verzorgen voor bedrijven. Het varieerde van o.a. vruchtenvlaatjes, brownies, kwarkrondjes, carrotcake of appelgebak en de geweldige bonbons van Melk & Puur.
ELMADE maakt al deze producten zelf, naar oude ambachtelijke recepten, zonder allerlei “zooi”.
Door deze aanpak, kleinschalig met gebruik van goede grondstoffen, zijn de producten altijd van een hoge kwaliteit en lekker.
Natuurlijk zit er suiker in verwerkt en ja ik gebruik ook roomboter. Maar ik ben ervan overtuigd dat het beter is om met mate te genieten van iets lekkers wat uit eerlijke grondstoffen bestaat. Als je toch jezelf of een ander wil trakteren, pak dan iets goeds.
Volgens de oude ambachtelijke recepten gaat er vooral veel suiker in, heel veel suiker.
Niks is leuker om deze recepten zo te bewerken, dat het een goed recept blijft, zonder dat het verder invloed heeft, het suikergehalte wordt verminderd. Naar de huidige smaak, kan er best wel minder suiker worden gebruikt.
Tegelijk gebruik ik, indien het enigszins kan, lokale grondstoffen en mede door de zonnepanelen op het dak gebruik ik ook vooral duurzame energie. Het is steeds meer een uitdaging aan het worden om naast de eerlijke grondstoffen ook zo duurzaam mogelijk te werken.