Prei – geitenkaas bakjes met zongedroogde tomaatjes, afgedekt met knapperig bladerdeeg. Hier heb ik een recept wat enige tijd geleden door mijn dochter bij ons is geïntroduceerd. Regelmatig vraagt er altijd wel iemand, “wanneer eten we weer eens….” Lijkt me leuk om dit eens te delen. Erg eenvoudig te maken en heerlijk in combinatie met een frisse salade.
- 3 – 4 preien
- 6-8 zongedroogde tomaten
- 200 gram zachte geitenkaas
- 250 gram crème fraiche
- 4 plakken bladerdeeg (diepvries)
- 2 eetlepels bloem
Verwarm de oven voor op 200ºC
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de prei in ringen, laat een beetje boter smelten in een ruime hapjes pan en smoor de prei in ongeveer 5 minuten zacht. Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes. Roer de bloem samen met de tomaatjes door de prei. Verkruimel de kaas boven het prei mengsel en roer het samen met de crème fraiche door het mengsel. Breng het op smaak met zout peper.
Vet ronde ovenvaste schaaltjes goed in en verdeel het prei mengsel over de schaaltjes en dek het af met een plakje bladerdeeg. Snij het overtollige bladerdeeg weg en druk het randje stevig aan. Gebruik een beetje eigeel om de bovenkant van het bladerdeeg mee in te smeren. Dan kleurt het mooi bruin in de oven.
Na ongeveer 25 minuten zijn de prei – geitenkaas bakjes gaar en mooi bruin. Dit is erg lekker met een gemengde rauwkost salade.