Vis en/of Geitenkaas rolletje


hamrol 1

Dit is een lekker recept, een vis en/of geitenkaas rolletje, het is eenvoudig hapje wat op de barbecue snel klaar is en qua voorbereiding is het ook goed te doen. Elk jaar komt dit weer terug. Een rolletje van vis en rauwe ham en dit lekker grillen op de barbecue. Hetzelfde kan ook met een plakje geitenkaas. In de wintermaanden maak ik dit bijna nooit, maar in de zomermaanden in het barbecue seizoen zowel thuis als tijdens het kamperen hebben we dit regelmatig op het menu staan.

Bij de slager haal ik een goede rauwe ham, bijvoorbeeld couburgerham, zorg ervoor dat de plakjes niet al te dun zijn die verwerk je niet zo makkelijk en trek je vaak stuk. Bij de visboer haal ik een stuk stevig witvis, bijvoorbeeld pangasiusfilet.

hamrol5

Ik snijd het visfilet in blokjes van 4 a 5 centimeter.  Leg een plakje rauwe ham klaar en leg het visblokje erop. Eventueel kan je wat verse kruiden, zoals rozemarijn of tijm toevoegen, maar laat dat niet overheersen.  Zout is niet nodig,  de ham zelf is van zichzelf zout genoeg.  Leg het visrolletje op de barbecue en gril het rolletje aan beide zijde. Dit is erg lekker in combinatie met de gegrilde courgette.vis2

ham rol 1

Hetzelfde kan je doen met geitenkaas. Gebruik hiervoor een rolletje geitenkaas. leg 1 plakje op de rauwe ham en rol deze goed op. Op de barbeque even grillen en de kaas smelt een beetje maar loopt niet uit het rolletje. Ik doe op de geitenkaas geen kruiden meer, maar eventueel is een beetje honig erg lekker.

Eet smakelijk!