Bitterkoekjespudding


IMG_0040 (2)

Leuk om te maken, een mooie goede Bitterkoekjespudding en nog lekker ook. Het lijkt even wat werk maar met een half uurtje is het zo goed als klaar. Begin altijd met het dessert bij het koken, de tijd die nodig is om af te koelen en eventueel op te stijven is dan ruimschoots aanwezig.

Ingrediënten:

  • 150 gram bitterkoekjes
  • 75 ml amandellikeur
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1/2 vanillestokje
  • 40 gram amandelspijs
  • 375 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 20 ml slagroom
  • 30 gram suiker

Snijd de bitterkoekjes klein en laat de amandellikeur er goed intrekken. Laat de gelatineblaadjes in een bakje met koud water weken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg met de punt van een scherp mesje eruit. Breng in een pan de melk, het vanillemerg en de amandelspijs aan de kook.

De overblijfselen van het vanillestokje is nog prima te gebruiken om vanillesuiker van te maken, doe wat fijne suiker in een potje doe de gehalveerde vanillestokjes erbij en sluit de pot af. De aroma trekt in de suiker en je hebt altijd een voorraadje vanillesuiker.

Roer ondertussen de eidooiers los, schenk er een beetje warme melk bij en roer goed door. Schenk het eimengsel bij de warme melk en verwarm het even door zonder dat het gaat koken. Knijp de gelatine uit en los het op in de vanillemelk en laat het geheel wat afkoelen tot het een beetje begint te stollen. Klop in de tussen tijd de slagroom met de suiker lobbig (yoghurt dikte). Spatel de slagroom en de geweekte bitterkoekjes erdoor. Je zal zien dat de likeur in zijn geheel door de bitterkoekjes is opgenomen.

Klaar!

Schep de pudding de gewenste vorm, 1 grote of meerdere kleintjes, alles kan. Laat de pudding minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Extra garnering is mogelijk.

Klop dan nog wat slagroom met wat suiker stijf, schep in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit een mooi toefje slagroom en gebruik wat gebroken bitterkoekjes als versiering.

Eet Smakelijk!