FullSizeRender 66

 

Soms heb ik daar gewoon eens zin in, ouderwets draadjesvlees, sudderlappen of welke naam het heeft. Al deze recepten lijken op elkaar en hebben een ding gemeen het smaakt heerlijk. Zorg ervoor dat je mooie sukade lappen gebruikt.  Een beetje vet mag er best nog wel aanzitten, dat kom de smaak ten goede. Zelf snijd ik dit aan tafel eraf, ik gruwel van die “vetlellen” zoals ik het altijd noem. Volgens de laatste berichten is het beter om roodvlees niet al te vaak te eten, maar zolang je niet overdrijft…. Eten wij af en toe Belgisch stoofvlees, lekker met aardappelpuree en verse groente.

 

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g sukade lappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • bloem
  • een flinke klont boter
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 1 bouillonblokje
  • 3 kruidnagels
  • nootmuskaat
  • 1 flesje lekker bier (bijvoorbeeld een herfstbok)
  • braadpan die in de oven gezet kan worden

FullSizeRender 67

 

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd het vlees in grove stukken en  bestrooi dit met zout, peper en bloem het vlees. (ik gebruik een zeefje om de bloem mooi gelijkmatig over het vlees te verdelen) Laat de boter in de pan smelten en bak het vlees totdat het aan beide kanten begint te kleuren. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee. Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en vers geraspte nootmuskaat toe en blus het af met het bier. Zet vervolgens de pan, met de deksel, in de voorverwarmde oven (160 ºC) Laat het vlees ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven in de oven.

Eet smakelijk!

 


Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!