Soms heb ik daar gewoon eens zin in, ouderwets draadjesvlees, sudderlappen of welke naam het heeft. Al deze recepten lijken op elkaar en hebben een ding gemeen het smaakt heerlijk. Zorg ervoor dat je mooie sukade lappen gebruikt. Een beetje vet mag er best nog wel aanzitten, dat kom de smaak ten goede. Zelf snijd ik dit aan tafel eraf, ik gruwel van die “vetlellen” zoals ik het altijd noem. Volgens de laatste berichten is het beter om roodvlees niet al te vaak te eten, maar zolang je niet overdrijft…. Eten wij af en toe Belgisch stoofvlees, lekker met aardappelpuree en verse groente.
Ingrediënten:
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 800 g sukade lappen
- zout
- versgemalen peper
- bloem
- een flinke klont boter
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes tijm
- 1 bouillonblokje
- 3 kruidnagels
- nootmuskaat
- 1 flesje lekker bier (bijvoorbeeld een herfstbok)
- braadpan die in de oven gezet kan worden
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi dit met zout, peper en bloem het vlees. (ik gebruik een zeefje om de bloem mooi gelijkmatig over het vlees te verdelen) Laat de boter in de pan smelten en bak het vlees totdat het aan beide kanten begint te kleuren. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee. Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en vers geraspte nootmuskaat toe en blus het af met het bier. Zet vervolgens de pan, met de deksel, in de voorverwarmde oven (160 ºC) Laat het vlees ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven in de oven.
Eet smakelijk!