Bananen Brood met Vijgen


Dit is een heerlijk recept van Bananen Brood met vijgen, het is echt makkelijk te maken. Het is mooi meegenomen dat er geen suiker aan is toegevoegd en je kan genieten van een heerlijk tussendoortje.

Ruik eens hoe lekker…
  • 250 gr gedroogde vijgen
  • 125 ml yoghurt
  • 75 ml koudgeperste raapzaadolie
  • 4 rijpe bananen
  • 1 el vanille extract
  • 2 eieren
  • 150 gr volkorenmeel
  • 2 thee lpl bakpoeder
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 eetlpl maanzaad
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 appel (grof geraspt, of fijn gesneden)
  • beetje amandelschaafsel 

Oven voorverwarmen op 180°C. 

Dit recept is voldoende voor een groot cakeblik. Natuurlijk kan het ook in een ronde vorm van 25cm ø. Het bakblik bekleden met een stuk natgemaakte verfrommeld bakpapier.

Zet al de ingrediënten afgewogen klaar, dat werkt prettig. Geen paniek om een “vergeten” ingrediënt.

Doe 200 gr van de vijgen met de olie, yoghurt, vanille extract, gepelde bananen en de eieren bij elkaar en hak alles fijn. Dat gaat het makkelijkst in een keuken machine of hakmolen, doe het eventueel in porties. Voeg het volkorenmeel, bakpoeder, amandelmeel en de kurkuma toe. Meng alles vlot door elkaar, niet te lang door roeren. Roer de appel door het beslag en doe alles in het bakblik, strijk de bovenkant een beetje glad. De rest van de vijgen in stukjes samen met wat amandelschaafsel over het beslag verdelen.

Afbakken in 35-40 min. Check even met een prikker, deze moet schoon en droog uit het Bananenbrood komen.

Mmmmm Lekker hoor.