Quiche met rode ui, verse vijgen  & ricotta


Echt een erg lekkere quiche, iets anders dan de quiche Lorraine. Juist de combinatie vijgen, geitenkaas en honing. Ik gebruik een vorm van Ø28 cm met en losse bodem, de quiche is met een losse bodem eenvoudig te lossen.

Ingrediënten:

  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 2 el olijfolie
  • 500 g rode ui
  • 4 eieren
  • 250 g ricotta of crème fraîche
  • 1 tl honing
  • 1 el tijmblaadjes
  • 4 verse vijgen,

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quiche vorm goed in.

Snijd de rode uit in halve ringen, verhit in een koekenpan de olijfolie. en bak de uienin 10-15 min. zachtjes gaar, schep nu en dan om. Stapel de plakjes bladerdeeg en rol deze uit to een plak groot genoeg om de vorm mee te bekleden. Druk de plak goed vast in de vorm en snijd het overtollige deeg met een scherp mesje weg. Prik met een vork wat gaatjes in de deeg bodem. Klop de eieren los, voeg de ricotta, honing en de tijm toe. Gebruik een gard om het tot een glad mengsel te kloppen, Voeg naar smaak eventueel zout en peper toe.


Nu kan je de quiche verder gaan vullen. Begin met uien gelijkmatig over de bodem te verdelen. Van de vijgen moet je eerst even het kleine steeltje afsnijden en dan kan hij in kwarten, dan deze verdelen over de uien en dan de geitenkaas erover verkruimelen. Vervolgens het eimengsel er gelijkmatig over verdelen.

Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. 

Eet Smakelijk !