Zelf citroenrasp maken


Het viel mij de laatste tijd op dat in diverse supermarkten de kleine potjes citroenrasp uit de schappen waren verdwenen. Knap lastig als je, zoals ik, het met grote regelmaat gebruik in allerlei recepten als smaakmaker. Denk bijvoorbeeld aan koekjes, cake, boterkoek.

Nu is citroenrasp ook zeer eenvoudig te maken. Dus aan de slag dacht ik bij mezelf.
Nodig:
2 bio citroenen
30 gram kristalsuiker

Dat is alles. Begin met het goed afspoelen van de citroenen. Als je geen bio citroenen kon vinden, borstel ze dan goed af met een borsteltje gedurende 5 minuten.

Rasp de gele schil van de citroen, het witte van de schil is bitter, probeer dit er niet in te vermengen. Dan is het nog een kwestie om de geraspte citroenschil goed met de suiker te vermengen en KLAAR!

Om verder niks te verspillen pers ik de citroenen verder uit en verdeel het sap over een ijsblokjes vorm. Hup, in de diepvries en zo heb ik ook citroensap indien nodig voor andere recepten.

De citroenrasp is te bewaren in de koelkast voor minstens een maand. (Suiker is een goed conserveringsmiddel) Wel in een afgesloten bakje of potje. De citroensap blokjes in de diepvries zijn nog langer te bewaren.