Al de ELMADE producten worden gemaakt Zonder Zooi. Ik gebruik goede grondstoffen, het liefst lokaal, indien mogelijk direct bij de producent. Dat is ook iets wat ik telkens verkondig. Maar hoe werkt dat nu. Hieronder een klein voorbeeld.

We zijn een aantal dagen weggeweest, even het lekkere weer nog meepakken. We hebben onze caravan bij een boer neergezet in Boekel, we waren op camping de weidevogel in Noord-Brabant. http://www.deweidevogel.nl

Mooie camping met, niet onbelangrijk, keurig sanitair.

Het leuke was dat er allerlei beesten rondliepen, nu zijn we wel vaker rondscharrelende kippen tegengekomen, maar deze keer waren het drie pauwen die voorbij kwamen. Verder hadden ze emoes, ganzen, kippen, schapen, varkens en waarschijnlijk mis ik er nog een aantal.

Nu kom ik even terug op iets maken zonder zooi en weten waar de grondstoffen vandaan komen. Ik heb 30 eieren meegenomen. Direct bij de boer, ze moesten zelfs nog geraapt worden, zo vers en eerlijk is eerlijk, ze smaken goed. De kippen scharrelde hun kostje bij elkaar, namen een zandbad en lagen lekker tussen de struiken. Zo leven gun je elke kip.

Op dit moment, drie dagen later zijn er nog 4 eitjes over. Niet dat wij ze allemaal hebben opgegeten, daar moet ik nu niet echt aan denken, maar inmiddels zijn ze verwerkt in kwarkbollen, brownies, dadelrepen en speculaas.

Gemaakt met eerlijke eitjes, de kippen scharrelde lekker rond, ook buiten. de eieren waren niet zo schoon, er zat hier een daar een strootje, de stempel was ook afwezig. Maar wel een vers eitje zonder moeilijk doen.

Kijk daar houd ik nu van.

Categorieën: Lekkere praat

Elma Helsloot

Elma Helsloot

Even voorstellen. Mijn naam is Elma en ik houd van lekker eten. Het hoeft niet veel te zijn maar wel van goede kwaliteit en het liefst maak ik het ook zelf. Door mijn achtergrond en opleiding van banketbakker (patissier zoals het nu mooi heet) is dat altijd een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Soms verdween het een beetje naar de achtergrond, maar het smeulde rustig door totdat het weer aanwakkerde. Ik maak zo goed als alles zelf en veel seizoensproducten worden ingemaakt, gewoon omdat het kan en leuk is om te doen. Op deze manier creëer ik mijn eigen voorraad kast, denk aan bijvoorbeeld aan pasta saus, chutneys, jams en komkommer en uitjes in het zuur. Natuurlijk is er veel meer en dat is hier te vinden. Ik ben altijd met veel plezier in de keuken bezig en hoop dit over te kunnen brengen. Eet smakelijk!